Slecoma maakt werk van Constructie machines!

New Holland zet in op Construction machines!

Om de nieuwe producten van New Holland Agriculture aan de pers voor te stellen, werd er een kick-off meeting gehouden bij Slecoma in Boekel, een van de vijf New Holland Construction dealers in Nederland. Behalve een update van waar het merk nu staat en naar toe wil, was er ook een uitgebreide presentatie van de nieuwe productlijn.

New Holland spreekt over de Construction Compact Line, die een mooie aanvulling vormt op het aanbod tractoren bij de agridealers. In Nederland zijn er vijf dealers die naast landbouwmachines ook constructiematerieel van New Holland verkopen. Deze volumedealers, ook wel key-dealers geheten, onderscheiden zich met name op het gebied van service.

Onderscheiden

Aangezien de presentatie van de Compact Line plaatsvond in Boekel, mocht Slecoma-directeur Henk van Sleeuwen hier zijn licht over laten schijnen. “Vanuit de agrarische achtergrond zijn wij gewend om een hoog serviceniveau te garanderen. Daarin kunnen wij ons onderscheiden van andere merken. Wie op vrijdagmiddag om zes uur onze storingsdienst, krijgt direct een servicemonteur aan de lijn om de klant met raad en daad terzijde te staan. Van aannemers in de bouw hoor ik vaak heel andere verhalen. Ook als het gaat om onderdelenvoorziening, veelal via online webshops, loopt onze branche voor op de constructiewereld.”

De link tussen Construction en Agriculture is bij New Holland overduidelijk, wat als voordeel heeft dat er een fijnmazig dealernetwerk bestaat van alleen al in de België en Nederland maar liefst 99 servicepunten. Dat is niet vergelijkbaar met het klassieke dealernetwerk zoals de bouwmaterieelbranche gewoon is. Net als in Nederland kent New Holland ook in België het grootste dealernetwerk van alle landbouwmerken.

Zijn dat er in Nederland in totaal 39 (waarvan 10 volumedealers) met 61 servicepunten, in België zijn alle 20 volumedealers voortaan óók verantwoordelijk voor de verkoop van constructiemachines. Aangezien de trekkermarkt onder druk staat en dit jaar naar verwachting met 10% krimpt, hopen de New Holland distributeurs deze daling op te vangen door middel van het hernieuwde aanbod bouwgerelateerde machines, om zo de omzet vast te kunnen houden.

Vijf productlijnen

De Construction Compact Line telt vijf productlijnen: wielladers, compacte wielladers, minigravers, schrankladers en graaflaadcombinaties. Vanuit de agrarische hoek is daar nog een zesde groep aan toe te voegen, namelijk die van de verreikers. New Holland mikt met de lijn compactmachines niet op de onderkant van de markt maar op professionele gebruikers. Dat is dan ook zeer duidelijk terug te zien aan het hoge afwerkingsniveau en luxe uitrustingsniveau, maar ook aan het feit dat de machines zijn ontworpen met het oog op kwaliteit, productiviteit, comfort en bedieningsgemak.

Groei wordt in eerste instantie verwacht bij de compacte wielladers, die sinds februari op de markt zijn. Het programma bestaat uit vier modellen (W50C, W60C, W70C en W80C) met een eigen gewicht van 4,4 tot 6,2 ton en maximaal 2,5 ton laadcapaciteit. De kleine wielladers worden aangedreven door een stille en efficiënte FPT dieselmotor. Deze 3,4-liter viercilinder voldoet aan de Stage IV emissienorm en levert een vermogen variërend van 58 tot 74 pk.
Meeting Construction 2

De lijn grote wielladers wordt gevormd door drie typen die niet misstaan bij een loonwerkersbedrijf. De W110C, W130C en W170C wegen respectievelijk 11,9, 13 dan wel 14,5 ton en zijn leverbaar met zowel een Z-kinematiek als parallel hefframe (TC-serie). De populariteit van deze door CNH zelf ontwikkelde en gebouwde laadschop is terug te voeren op zijn Amerikaanse roots.

Meeting Construction 5

Graantje meepikken

De machine wordt aangedreven door een uiterst krachtige FPT-motor, die dankzij SCR-technologie (AdBlue) bovendien ongekend zuinig en stil is. Ook op het vlak van comfort en prestaties legt New Holland de lat hoog. De C-serie wielladers beschikt over hydrostatische aandrijving en toont zich eenvoudig in gebruik en onderhoud. De shovelmarkt in Nederland en België is jaarlijks goed voor zo’n 650 nieuwe machines, groot genoeg dus voor New Holland om een graantje mee te pikken.

Verder richt het merk zich vooral op de segmenten compacte wielladers en minigravers. Die eerste is jaarlijks goed voor 1.260 verkopen per jaar (870 in Nederland en 390 in België), terwijl er ongeveer 2.755 nieuwe minigraafmachines worden aangeschaft (1.565 om 1.190). De skidsteers en graaflaadcombinaties zijn juist weer geliefder in België, maar die aantallen blijven ver achter bij de andere productlijnen.

Het aanbod minigravers van New Holland telt in totaal acht modellen van 1,6 tot 5,5 ton, waarvan er vijf de toevoeging SR (Short Radius) hebben. De E16B, E18B, E26B SR en E29B SR zijn zowel leverbaar met cabine als met canopydak. Een leuke en bovenal praktische gadget is dat de cabinedeur openschuift in plaats van -slaat, wat handig is bij werkzaamheden in krappe ruimtes.
Meeting Construction 1

De B-serie blinkt verder uit in een verhoogde productiviteit per graaf- of laadcyclus, wat te danken is aan een uiterst geavanceerd hydraulisch systeem met drie geïntegreerde pompen (behalve op de E16B). Naast snelle en gelijktijdige bewegingen zorgt het systeem ook voor een juiste beschikbaarheid van de gewenste hoeveelheid oliestroom, wat weer betekent dat de graafmachines beduidend stiller en zuiniger zijn dan hun voorgangers. Ook als het gaat om comfort in de cabine en onderhoudsgemak zijn de minigravers van New Holland helemaal bijdetijds.   

Meeting Construction 4

Meeting Construction 3

D-serie wiellader: uitstekende laadprestaties met ongekend comfort
D-serie wiellader: uitstekende laadprestaties met ongekend comfort De nieuwe modellen van de D-serie die New Hollan...
lees verder »
Slecoma maakt werk van Constructie machines!
Om de nieuwe producten van New Holland Agriculture aan de pers voor te stellen, werd er een kick-off meeting gehouden...
lees verder »
Maak kennis met de Slecoma webshop
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, is er een instructievideo voor de Slecoma webshop gemaakt. Nog geen kennis ...
lees verder »
New Holland onderdelen en tekeningen nu online bij Slecoma
Bekijk en bestel waar u maar wilt de gewenste onderdelen van New Holland. Heeft u uw eigen tractor of machine nog nie...
lees verder »
Bouwmachines testte de New Holland W170C.
De "BouwMachines" Multitest 2012 testte de New Holland W170C. Open het artikel en bekijk de resultaten.
lees verder »